Reiseblogg fra Travellerspoint

Etterord del 1

Refleksjoner rett etter reisen

Nå skal jeg komme med litt beskrivelse av hvordan det er å ha reist så lenge. Først vil jeg si at det var veldig hyggelig å se all familie og venner igjen, det var så absolutt veldig bra! Har jo savnet dere masse. Noe annet som var deilig var å ha sin egen seng og dusj og hus og ikke trenge å pakke sekken sånn ca hver eneste dag. Nattbussene kommer jeg heller ikke til å savne hehe.

Må likevel si at jeg allerede savner det å reise! Har møtt mange som reiser lenger enn oss, 9 måneder og 2 år og alt mulig rart. Vil vel si at jeg misunner dem ganske, kunne gjerne hatt et par måneder til på reisefot. Er så mye mer man kan oppleve, kunne ha blitt på de samme stedene vi har vært på mye mer, blitt et par netter til her og der, bli mer kjent med noen av stedene vi likte godt. Er også mange andre steder i verden jeg gjerne vi besøke, men først og fremst ville jeg blitt dobbelt så lenge i Sør-Amerika. Det er vanskelig å beskrivelse følelsen av å reise, men man har en frihet man sjelden har ellers. Hver dag opplever man nye ting, ting man aldri ville gjort andre steder.

Vi har møtt folk sånn ca overalt og hele tiden og det er utrolig hvor mange forskjellige personer vi har møtt gjennom reisen. Mye nytt har vi også lært, blant annet om mennesker fra forskjellige land. Blant annet har vi fått vite at nederlendere er noen av de høyeste i verden, det har vi også merket på alle nederlenderne vi har møtt. Vi har også fått innprentet i hjernen at det er en forskjell mellom Dutch og Deutch, noe vi visste, men ikke hadde så god kontroll på. Tror vi aldri nå kommer til å glemme at Dutch er nederlandsk og at de ikke blir så glad hvis man kaller språket deres Deutch. Noe annet vi har lært er at i Israel drar sånn omtrent alle, både gutter og jenter, til militæret i 3 år fra de er 18. Deretter er det svært normalt å reise til Sør-Amerika på backpackertur, spesielt til Bolivia, Peru (og Argentina tror jeg). Vi har også lært at i Israel snakker de Hebraisk og at det er et nokså lite land med ikke altfor mange innbyggere. Den største delen av befolkningen er også jødiske. Nå har dere lært litt om israel. Forresten må jeg si at La Paz kan kalles Little Israel, her møter man dem overalt. Må heller ikke glemme at alle israelerne vi møtte var veldig hyggelige og imøtekommende mennesker! Småting om andre land og mennesker er at det er litt komplisert å forstå australiere, men det visste kanskje de fleste allerede. Har lært mye annet også, men ikke alt kan skrives ned, det ville blitt veldig komplisert!

Ikke bare har vi lært om andre land og kulturer, men vi har fått oss mange nye venner på tvers av landegrenser og i ulike verdensdeler. Dette er erfaringer som er veldig nyttige å ha med seg og jeg tror man lærer mye av å snakke med alle disse menneskene. Svært mye gøy har vi hatt det, og vil ikke ta tilbake noe av det vi har gjort gjennom reisen. Som sagt misunner jeg alle de som reiser enda lenger enn oss, men vi har så absolutt hatt det veldig veldig mye moro likevel. Alle menneskene vi har møtt har gjort turen perfekt, tusentakk!

Etter Harnas skrev jeg jo ganske mye om alt det morsomme vi gjorde der og hva vi hadde lært og opplevd, så i dette innlegget kommer jeg til å fokusere mest på den siste delen av reisen, Sør-Amerika, her vi virkelig var på en ordentlig backpackertur. Det å leve ut av en sekk har vært en ny og spennende opplevelse, som har bydd på mange rare ting. Vi har lært oss at man er nødt til å kaste ting, og også kunne bruke ting flere enn en gang før man vasker det hehe. Har også lært å være god til å pakke, eller ihvertfall gjøre det raskt og enkelt. Det å reise gjør at man blir svært spontane, og også lett påvirket av mennesker man møter rundt omkring. Blant annet i Foz do Iuazu, der ble vi kjent med de australske Brent og Matty, og med dem ble vi spontant med på rappellering og rafting. Dette var et valg vi var glade vi tok og hadde det kjempegøy hele denne dagen. Slike småting skjedde hele tiden og gjorde at vi hadde det enda morsommere enn vi hadde hatt det hvis vi bare hadde fulgt planen hele tiden.

Alt i alt må jeg si at reisen har vært en helt utrolig opplevelse, vil unne alle mennesker å dra ut på en tur i flere måneder. Aldri før har jeg gjort så mye nytt og morsomt på så kort tid, tror ikke det er mulig uten å reise. Å gjøre det som backpacker har også vært helt supert, vi har møtt så mange likesinnede og i samme situasjon, tror ikke det finnes en bedre måte oppleve ting på!

Må også gi en stor takk til min reisepartner, Céline, vet ikke om du leser dette. Men vi har ihvertfall hatt det veldig mye morsomt sammen og jeg er veldig glad vi valgte å gjøre dette sammen. Har vært en stor trygghet å være to og det har vært få øyeblikk som har vært svært kjedelige. Reisen har vært variert og spennende og helt perfekt. At vi har gjort så mye forskjellig har også gjort det veldig bra, veksling mellom å reise bare vi to og i grupper har gjort at alt har vært veldig fint.

Del 2 av etterord kommer om en liten stund vil jeg tro!

REIS UT I VERDEN ALLE SAMMEN, DET ER ABSOLUTT VERDT DET!

(Må si det ble veldig mange innlegg på en gang nå, men hvis du leser dette først, vil jeg deretter anbefale deg å lese om Nasca og Huacachina før du leser om Lima. Beklager forresten at alt ble postet så sent.)

Skrevet av kjercel 16:22 Arkivert i Norge

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint