Reiseblogg fra Travellerspoint

Harnas I love you

Mandag 12.mars
Vi sto opp og pakket det siste vi måtte og trasket avgårde til farmen. Turen gikk til leopardene og de var litt kosete, samtidig som de var lekne. Sa farvel til dem, men mitt ordentlige og triste farvel var i går. Kommer til å savne dem veldig. Nå har jeg vært der inne hver dag i mange uker og jeg føler de har blitt vant til og glad i meg. Jeg har blitt veldig glad i dem og kunne ønske jeg kunne sove med dem hver eneste dag for alltid.

Turen gikk til frokost og vi sa adjø. Jaco sa fine ord og vi fikk vår diplom og brev. I mange dager har bi snakket om å ta et Snoobabs Group Photo i en pyramide og gjennomførte planene i dag. Det var morsomt og koselig og vi fikk mange stilige bilder. Så var det klemming og gråting og vi sa hadet til alle sammen. Det var trist, men de fleste jeg kjente godt har dratt før, så da var det ikke like ille som det kunne vært. Vi tok våre siste bilder rundt omkring og betalte for alt vi har brukt her nede. Tilslutt satt vi Oss i bilen og den første etappen av turen vår er over.

Dette oppholdet har vært veldig veldig bra og det er vanskelig å beskrive alt mulig. Har skrevet det meste jeg har gjort her nede tror jeg, men likevel er det umulig å få med alle små øyeblikk og hendelser som forekommer i løpet av en dag. Dyr og mennesker har gjort sterke og varige inntrykk og disse ukene vil jeg aldri glemme. Vennskapene og båndene man får på et sted som dette er sterke. Man bor tett på ukjente mennesker og oppholder seg sammen 24/7. Det er vanskelig å unngå noen uenigheter når man lever slik, men jeg har absolutt hatt flest positive oppleveser. Noen mennesker blir man ikke kjent med, mens andre føler man at man har kjent hele livet. Jeg må gi en stor takk til disse menneskene for deres vennskap og også for å styrke meg som person. En av de ansatte her, Jaco, har også hjulpet oss alle til å bli bedre mennesker og alle kommer til å huske hans replikk: "Where's my smile". Takk alle dere flotte personer som jeg vet jeg kommer til å se igjen!

Det er klart at menneskene på dette stedet gir deg mye, men dyrene er en stor del av det som her gir deg perspektiv på livet. Hver dag tar man vare på svært ulike dyr og lever mye om hvordan de lever. Det å høre en marekatt "le" når man kiler den er noe en ikke opplever hver dag. De som har lest bloggen min mye, har vel fått med seg at jeg har en spesiell ting for de fire leopardene. Itaba, Matla, Hellboy og Matsomi, dere har lært meg mye om livet. Å kunne være med leoparder er spesielt i seg selv, men å faktisk kunne ligge med hodet på en Leopard er noe helt annet. Å stole nok på et slikt dyr at man kan putte hodet mellom forlabbene og munnen deres er en ganske fin opplevelse. Det tar tid å få et slikt forhold, men det å kunne gjøre dette er den beste belønning. Takk dere fine dyr for å ha styrket troen på meg selv og andre mennesker, jeg kommer aldri til å glemme dere.

Stedet Harnas er noe annet man kan takke. Jeg tenker på omgivelsene og generelt hvordan ting er bygd sammen og fungerer. Man ser hele tiden gnuer, springbucker, eseler, strutser, ekorn osv bevege seg fritt rundt farmen og villagen. De er ville, men det er utrolig hvor nærme de kommer likevel. Stedet er bygd opp slik at man hele tiden er nær de ulike enclosurene, og det er ikke lang man trenger å gå mellom leoparder og bavianer. Dette er noe som gjør stedet allsidig. Det at man har ulike oppgaver hver dag bidrar også til å styrke stedets karakter. Naturligvis må man gjøre mye det samme, men ingen dag er lik på Harnas. Expect the Unexpected passer utmerket godt, og det er utrolig mye rart som skjer. Jeg er sikker på at jeg kunne funnet noe uventet og rart hver eneste dag. Alt i alt vil jeg si at dette har vært noen av de beste ukene i livet mitt og at de har vært svært viktige for meg. Jeg har møtt mennesker og dyr jeg aldri vil glemme, og dette tar jeg med meg videre på livets ferd.

Harnas I love you, and I will never forget you.

Skrevet av kjercel 01:09 Kommentarer (1)

The last days

Fredag 9.mars
I dag begynte jeg dagen med tour. Det er alltid hyggelig det og vi får sett alle de ville dyrene. I pausen i dag skulle vi ha song practise og endte faktisk opp med å lage en ny del til sangen:

Here we come
Snoobabs is singing their song
Given is tagging along
The way we're cleaning their homes
Audrey is losing control

Shake That milk for me
Shake That milk for me
Come on, team
Shake That milk for me
Shake That milk for me

Vet ikke om det var åpenbart eller ikke, men melodien er "Shake That" av Eminem, haha. Etter den nye delen kommer den vi lagde sist gang. Det var veldig gøy å lage sang og vi hadde det moro.

I dag var jeg og Malin på food Prep på ettermiddagen og det meste gikk helt fint som det skulle. Etterpå spilte vi litt kort og slappet av og ventet på at vi kunne gå til Village grunnet at i dag kom newbies. Denne gangen fant vi på en ny prank. Harnas var en slags rehab og alle skulle ha ulike rare grunner for å være her. Noen var bedre enn andre, men newbiene skjønte vi tullet fordi det var for overdrevent. Céline var en av de beste, hun gikk med en død slange rundt halsen hele kvelden og lurte alle med at det var kjæledyret hennes og at den var så søt fordi den var død og masse sånt. Det var artig å se hvordan alle reagerte. Vi sang også sangen med stor suksess og fikk 4 newbies, 2 gutter og 2 jenter. Nå som jeg skriver dette innlegget senere, kan jeg si at de var veldig hyggelige og at jeg tror Snoobabs kommer til å være i gode hender.

Lørdag 10.mars
Kan vel si at dagen begynte som vanlig i dag, var nemlig igjen på food prep. Liker det, så det er bra. Renset vannhullet til Penta og Pepino og alt ser svært fint ut nå, etter at jeg og Steffen kuttet masse bambus for noen dager siden. Lunsjen var i the Village og etterpå fikk jeg til farmen og sov med de søte leopardene. Min ettermiddagsaktivitet i dag var interaction med dem og det var hyggelig og gøy, men må igjen si at jeg liker meg aller best der alene. I dag (og neste dag) fant jeg tilsammen tre marker på Itaba. Presset dem ut og fortalt Jaco, så han skal spraye dem, det er bra.

I dag gjorde vi noe morsomt alle sammen. Vi hadde ulike leker der teamene konkurrerte mot hverandre. Tautrekking, rulling av hjul og et par ting til. Det var kjempegøy, selvom vi kom på tredje plass. Alle var enige om at det var et godt påfunn og jeg kunne ønske vi hadde gjort det før.

Da vi kom tilbake fra lekene var det barbeque Night og vi sto i og grillet kjøtt. Begynner å ble god på det nå, og resultatet ble veldig bra. Etter middag var det hygge ved bonfire. Newbiene er faktisk veldig hyggelig og jeg og Malin satt lenge og snakket med en av våre newbier, Robert. Kvelden var fin og alle var glade.

Søndag 11.mars
Søndagen startet som vanlig med frokost etterfulgt av kirke. Stemningen var som alltid på topp der og alle sang med. Etterpå var jeg på interaction med leopardene med Tiril og Ylva, så det var veldig koselig. Også i dag var lunsjen i The Village og jeg fikk også pakket så smått. Etterpå gikk jeg til leopardene. Det var veldig trist at det var siste gang jeg sov med dem. Kan vel være ganske sikker på at det er siste gangen jeg noensinne sover med leoparder.

Vi hadde song practise i dag og lærte newbiene, de var veldig flinke og vi hadde det moro. Søndag er dagen for fetchball og i dag var jeg faktisk med. Det var veldig gøy og jeg angrer på at jeg ikke har vært med før. Det var en som brakk tåen, uff stakkar.

Dagen før man drar hjem drar man på Lion Roar. Poenget er at man skal få se løvene brøle. Det gjorde de ikke i dag, men det var likevel fint å sitte der ute og Jaco sa mange fine ord. Vi kom tilbake og Owls var godt i gang med å lage maten. Den var god og etter maten spilte vi Asshole, The Harnas Game. Det er som President, bare litt annerledes. Det var gøy og en fin siste kveld. I dag gav Céline fra seg lederjobben til Robert. Tror det kommer til å gå veldig fint og at Snoobabs fortsatt kommer til å være det beste teamet på Harnas. Etter å ha pakket litt la vi oss til å sove for siste gang her på Harnas, noe som er svært vemodig.

Skrevet av kjercel 01:05 Kommentarer (0)

Dam House

Tirsdag 6.mars
Var på food Prep på formiddagen og i dag var jeg "Food Prep Mum". Det vil si at man på en måte har litt ansvar over food prepen og alle skal ha presentasjoner der de sier hva de ulike dyrene skal ha. I tillegg må man sørge for at alt er ryddig og rent og man har også ansvar for cooler keyen. Det er nøkkelen til der all mat er og det er veldig greit å være den som passer på den. Var litt stas å være food Prep Mum.

Fotkonkurransen ble avsluttet i dag og jeg vant i kategorien Best Storytelling. Hadde et bilde av meg selv der jeg sover med Matla (Leopard) og fikk 194 likes på Facebook. Det er mye og det var veldig gøy å vinne. Man vinner en natt i Dam House. De andre som vant var Majken, Hennie og Casper. Gikk tur med hundene i dag. Deretter hadde Erin (researchdamen) en lecture om Cheetas og det var veldig interessant å lære litt om dem. 

Etter lecturen dro vi avgårde til Dam House med Jaco. Vi hadde med oss en bitteliten sau som ble forlatt av moren sin og Jaco passer på den nå. Den heter Bleshki eller noe i den duren og er veldig søt. Det er alltid behagelig å kjøre bil her og det begynte å bli mørkt, så var mye fint å se på og fint lys. Vi kom frem til Dam House og så blant annet noen sjakaler som spiste på et bytte. De fanger ikke selv, men spiste annet. Gøy å se ville sjakaler. Vi gikk inn, opp og ut og slo oss ned på det åpne taket. Jaco grillet og vi satt der og hygget oss. Maten ble veldig god, spesielt brødet. Casper hadde fødselsdag og vi fikk veldig god kake. Etter middag klargjorde vi for sendetid ig tok madrasser, tepper og puter ut. Vi sov ute under stjernene og hørte mange dyrelyder. Veldig fint å sove ute i Afrika, en spesiell opplevelse. Morgenen etter fortalte Jaco at han trodde en Leopard hadde fanget et bytte rett ved huset, han hadde hørt det. Kvelden var veldig fin og en god opplevelse!

Onsdag 7.mars
Vi ble kjørt fra Dam House til farmen og frokost. Var på farm work og vi renset innhegningen til villhundene. Helt greit det. Sov med leopardene i pausen og klargjorde til kveldens Lapa Night med temaet Pirates.

Moroa begynte og vi var alle kledd it som farlige pirater. Er som vanlig gøy å se hvordan folk blir når de kler seg ut og opp. Vi fikk som vanlig god mat og drakk god drikke. Tradisjonen tro tok vi Snoobabs group picture og det ble kos. Vi var også 5 stykker som tok noen morsomme bilder med 'Snoobabs tricks' og lagde pyramider og bar Steffen og alt mulig rart. Det var veldig gøy. Rett etter det var det team sangene og stemningen var høyt oppe. Latteren satt løst og alle koste seg masse. Etterhvert endte kvelden ved bonfire og vi hugget oss der også. Tilslutt sov vi og var fornøyde med nok en vellykket Lapa Night.

Torsdag 8.mars
Må igjen si at Thursday sucks at Harnas og morningen i dag var også dritt og fylt med tårer og trist stemning. I dag dro omtrent 25 stykker, noe som vil si halvparten av oss. Dette betyr at omtrent ALLE vi kjenner sa farvel og det er dritt. Kommer til å savne alle de fine menneskene og må si takk for at dere har vært her og vært så bra. I morgen kommer 21 nye ukjente newbies.... Utskifting av folk er teit.

Etter en tårevåt morning fikk jeg dra på research i dag. Céline også og dette er en av de eneste aktivitetene vi faktisk har gjort sammen, men unntak av food Prep. Det var kos og bra og vi kjørte lenge rundt. Tilslutt fant vi Max and Mauritz, to geparder. De var søte. Det er også veldig behagelig å stå i research bilen, så var fornøyd med turen. Også i dag sov jeg med leopardene i pausen og det var behagelig.

Etter lunsj var jeg på tur med food Prep hundene og det var behagelig. Hjalp også litt til på food Prep og matet Tammy and Darcy, caracalsene langt unna. Ca en kilometer hver vei tror jeg og jeg liker godt å gå den turen.

Vi har nå fått en ny greie her nede som er at man skal sitte teamvis ved hvert måltid for å få opp teamspiriten. Snoobabs har alltid hatt god spirit, så for oss er det unødvendig, men sikkert bra. De fleste av de mest gira, beste og søteste gruppemedlemmene har dratt nå og det er trist. Savner dem alt. Blir sikkert koselig å sitte i grupper og har også blitt solbrent i dag, hvis noen lurte.

Skrevet av kjercel 10:45 Kommentarer (1)

Days go by so fast

Burde ha skrevet litt hver dag, for går bare surr i hva jeg har skrevet og ikke skrevet. Nå skal jeg først prøve å få ned hva jeg gjorde lørdag.

Lørdag 3.mars
Var på food prep på formiddagen og det gikk fort og greit, vi kan det jo alle nå. I dag var det lunsj i The Village fordi det er helg, og da blir det naturlig å holde seg litt der. Solte meg derfor litt, men ble så varmt at jeg ikke gadd mer. Gikk derfor tilbake til farmen og sov med Itaba. Veldig hyggelig som vanlig. Etter three meeting hadde jeg interaction med leopardene. Er noe helt annet å være der med andre mennesker, men det var hyggelig fordi det var bra mennesker. Lørdag er barbeque Night og vi må grille vår egen mat. Vi er vant til at guttene gjør det, men Steffen var med en som hadde brukket armen, og vi måtte ta saken i egne hender. Har aldri grillet kjøtt før, men må si jeg ble ganske fornøyd med resultatet. Maten gled ned og vi var mette og fornøyde.

Søndag 4.mars
Søndager betyr sen frokost og det var deilig å sove lenge. Kirken var neste ting på programmet og det var god stemning med sang og dans. Forresten bør de som vil like Forever Harnas eller Harnas Wildlife Founation (husker ikke hvilken) på Facebook. Der kommer bilder og videoer og er morsomt å se. Videoen som heter noe med Cheeky Cheetah Fun Day er jeg med i tehe. Er gøy å se. 
Etter kirken skulle jeg på walk med en Leopard, men alle walksene ble avlyst og det førte til interaction. Var veldig hyggelig det og da. Slappet av og hadde det fint i pausen i dag også. Så var det fetchball og det er alltid gøy. En ny ting på Harnas nå er at på søndager skal de frivillige lage middagen. I dag var det Snoobabs og vi holdt på. Céline, Steffen og jeg sto for mesteparten, men god veiledning og hjelp fra Johan. Maten ble faktisk vellykket i dag og! Kanskje jeg skal bli her for alltid som kokk. Etterpå var det hyggelig og bra.

Mandag 5.mars
Dagen i dag har faktisk vært veldig bra. Startet nokså normalt med food prep og vi renset vannhull og kuttet planter og sto på. Bra å få gjort ting. Deretter ville Tiril og Ylva gjerne at jeg skulle være med dem til leopardene, for de ville lære dem å kjenne mer. Var med og det var veldig hyggelig. Etter lunsj gikk jeg tilbake dit, da ville Mari prøve seg, og Therese var også med. Etterhvert ble det kun meg og Therese og fire leoparder. De sov så godt og vi sov med dem alle fire og hadde det veldig hyggelig. Var en superbra sovestund med alle de fire. Fikk noen fine bilder også, så det er veldig fint. Vi hadde song practise og lærte newbiesene og det var artig som vanlig.

Ettermiddagsaktiviteten jeg var på i dag var tracking. Det vil si at man ser etter spor osv. Er tracking for nybegynnere for oss nå og det var veldig interessant. Er en ung, norsk jente som heter Alex som har det og hun var veldig flink til å fortelle om alt mulig. Ulike spor og dyr, trær, fugler og mye forskjelling. Veldig spennende, så bra vi fikk prøvd det. Etterpå car det middag. I dag var vi noen som var litt lenge oppe og spilte kort og hadde det kjempehyggelig og morsomt. Dagen i dag har vært veldig vellykket og jeg er fornøyd med alt mulig.

Skrevet av kjercel 02:56 Kommentarer (1)

Girls Night Out

Girls Night Out
 
I går begynte dagen med food prep og vanlig rutinejobb. Vi renset i tillegg vannhullet til Penta og Pepino, sjakalene. Trives egentlig godt med farm work, spesielt når det er med hyggelige mennesker, så det er en grei nok start på dagen. I tillegg blir vi ferdig litt etter 10 som regel, noe som fører til at vi har tid til å gjøre hva vi vil. I pausen gjorde jeg diverse småting og gikk til leopardene etterhvert. Dagen var ganske varm og de var slappe. Hver gang jeg er der kommer de bort og hilser og setter seg gjerne på fanget osv. Det er veldig koselig og morsomt. Fant ut at jeg skulle prøve og legge meg ned med dem, og det funket kjempefint. Sovnet nesten med Hellboy, hadde armen rundt han og hodet på nakken og han hadde poten på meg. Veldig spesielt å kunne være så tett på et slikt dyr. Er ikke redd heller, stoler på dem. Vet godt at de faktisk er rovdyr og har stor respekt for dem, men likevel føler jeg meg trygg nok til å nesten falle i søvn tett inntil verdens fineste dyr. Det blir veldig koselige og spesielle stunder.

Ettermiddagen gikk med til interaction med Penta og Pepino. Tok med boken og satt og leste og slappet av, så det var egentlig helt greit og avslappende. Det var onsdag og temaet for dagens Lapa Night var "Girls Night out".

Jeg syntes egentlig temaet hørtes ganske kjedelig ut og ser ikke helt poenget. Alle jentene hadde bare kjole. Koselig det, men morsommere å kle seg ut. Det som var artig var at guttene også måtte bli jenter. Resultatet ble veldig fint der de kom spankulerende med kjole og sminke. Det var veldig gøy å se på og er et fint innslag for kvelden. Kvelden gikk som vanlig til spising og hygge. Som vanlig fremførte vi også teamsangene og stemningen var på topp og vi hygget oss. Vi endte opp ved bonfire og hadde det fint der. Tilslutt sov vi jo.

Uken går veldig fort og det er rart at det allerede er torsdag igjen. Thursday sukcs at Harnas som sagt og det ble nok en trist morning. I dag dro to av de jeg har vært mest med her nede, Pia og Caroline, og det var veldig trist. Synes alle mine venner bør bli her og de som har dratt bør komme tilbake. Dagen fortsatte ikke bedre ved at det styrtregnet, noe som gjorde at alle ble satt på food prep. De fleste er enige om at det bare blir kaotisk og teit. Johan hadde også bestemt seg for å inspisere enclosurene i dag og vi måtte rydde og rense mye ekstra. Kjedelig, men med team work går alt.

Regnet sluttet etterhvert og jeg sov litt med Itaba (Leopard) i pausen. Blir bare mer og mer glad i de søte kattene der altså. Ettermiddagen gikk til farm work med innsamling av ved. Det var artig og vi hadde det moro. Etter en dusj var det middag og i dag skulle det komme en storm. Himmelen var dekket av mørke og truende skyer og vi hørte torden og lyn hele tiden. I skrivende stund har ikke stormen slått til enda, men vi får se hva som skjer i løpet av natten.

Nå er natten over og solen titter frem. Stormen viste seg ikke og vi fikk en god natts søvn. Nå er det pause og jeg slapper av. Morningen gikk til food prep. Det var fint det, bortsett fra at jeg fikk poo water på meg... De har spredere som spruter ut vann med kloakk eller noe lignende på gresset og det stinker. Skulle til sjakalene og tre spredere holdt på rett utenfor. Det var ekkelt, men jeg overlevde. Vet ikke om jeg har sagt det, men en av caracalsene, Zenzie er gravid og babyene kommer snart. I dag fikk vi vite at også Tammy antageligvis er gravid, så nå kommer masse søte babycaracalser! Gøøy. Så Maja og jeg gikk for å se etter babyer, men vi hadde ikke med kjøtt, og caracalser er svært aggresive dyr, og vi turte ikke gå inn. Gleder oss til å se om noen har kommet i ettermiddag. 

Nå så jeg forresten et ekorn eller mus i taket! Og i dag er dagen newbies kommer.

Skrevet av kjercel 03:15 Kommentarer (0)

Fun Day

For et par dager siden hadde vi "fun Day" her. Det vil si at vi var med barna som går på skolen her. De er kalt "Cheeky Cheetas". Dagen begynte med at alle malte seg i ansiktet. Jeg var en leopard. Det ble mange forskjellige fine resultater, krokodiller, klovner, sommerfugler og mye annet morsomt. Det var gøy å se alle traske rundt med malte fjes, spesielt fordi vi måtte gjøre food prep seende slik ut. Som forventet ble ting forsinket, og dagen som skulle starte klokken 9, ble utsatt til 14. Vi måtte altså ha på oss dette fjeset i mange timer og være med dyr og spise og alt mulig med det på oss.

Klokken 14 begynte dagen og det var på tide. Først danset og sang barna for oss. Har lest diverse venners reiseblogger og de fleste skriver om hvordan kulturen der man er skiller seg fra Norge. Har kommet på at jeg ikke har gjort noe særlig av dette. Tja. Man kan jo si at ting er veldig forskjellige her nede, hvordan barna danser og holder på er noe annet enn hva norske barn ville gjort. De danser ordentlig med hender og kropp og det er artig å se på. I tillegg slår læreren barna, noe som ikke er like morsomt. Det er visst slik kulturen er her nede, men likevel er det ikke så gøy å se på.

Dagen startet som sagt med sang og dans og show. Deretter var det leker, både for de frivillige, barna og bushmennene. Bushmennene er de som jobber her på Harnas. Vi hadde blant annet drakamp og eggkasting og barna løp med baller og slikt. Vi hadde det veldig artig og mange deltok også i stafett. Alt i alt har dagen vært bra og vi har hatt det morsomt alle sammen.

Dagen etter var søndag, vanligvis en fridag. I dag var et unntak og vi hadde noen aktiviteter. Jeg var på tour, noe som er artig. Det er spesielt gøy å være med når vi mater de 17 gepardene. Ellers hadde vi mye tid til fritid. Vi spilte litt kort i dag og var med leopardene. Fetchball var klokken 16.30 og like underholdende som vanlig. På kvelden var det god mat og hygge med kortspill.

Nå skriver jeg på nytt og det er mandag. Om 2 uker drar vi herfra og vi har nesten vært her en måned. Det er rart å tenke på og tiden har gått veldig fort! Tror 2 uker til er ganske passe, ihvertfall ikke lenger. Det kommer til å bli trist å dra herfra og si hadet til dyrene osv. Likevel kunne det ha vært tristere, for de fleste vennene våre har dratt da. Forrige torsdag var kjempetrist og de 2 neste kommer også til å bli veldig triste. Kanskje vi da føler det er på tide å dra. 

I dag har jeg vært på farmwork både på formiddagen og ettermiddagen. Den første økten var at vi dartet geparder og flyttet dem til en annen innhegning. Det var svært spennende og interessant. De dartet dem og de sovnet etter ca 10 min. Da måtte vi løfte dem inn i bilen og kjøre avgårde. Veldig behagelig her, for man kan stå utenpå bilen når man kjører. Vet ikke hva slike biler heter men. Og vi satt på taket og alt mulig. Slapp dem inn i en annen innhegning. Moro å være med på noe vi ikke gjør hver dag. Den siste økten var å gjete noen sauer til der gepardene hadde vært, slik at de kunne rense opp. Det var artig farm work og vi er enige om at sauer er ganske dumme dyr. Beklager at dette innlegget blir langt, men nå har ikke det dumme internettet funket på to dager og det er veldig irriterende.

Skrevet av kjercel 11:44 Kommentarer (1)

De siste dagene

Nå er det visst ganske lenge siden jeg har skrevet, men har glemt det litt og gjort diverse annet istedenfor. Tja, hva har jeg gjort de siste dagene? Ikke så mye utenom det vanlige egentlig. Har vært mye på food prep og masse med de fire leopardene. Har også vært ganske mange ting det er verdt å fortelle om.

Onsdag var Lapa Night. Temaet denne gangen var Rambo, noe jeg ikke kunne noe særlig om. De fleste hadde på seg olashorts og svart singlet. I tillegg hadde vi svarte bånd rundt hodet og armer. Stemningen var på topp og vi hadde det veldig gøy. Teamsangene er jo et stort høydepunkt og vi fremførte vår med glans. Har film av det også, så det er gøy å se på. Kvelden endte ved bonfire og det var en super kveld! Mange skulle dra dagen etter og det var fint å være med dem en suste gang.

Neste event er ikke like hyggelig. Det sies at "Thursdays suck at Harnas", noe jeg er absolutt helt enig i. Dagen begynte med at jeg var med en jeg har blitt god venn med, Mark, å si hadet til de fire leopardene og Atheno. Det var veldig trist. Deretter gikk vi til frokost. Morgenen ble litt lenger enn vanlig pga litt drama med noen stjålne ting osv. Men tilslutt ble det likevel tid for å si adjø til våre gode venner. Det ble et veldig tårevått farvel og tårene strømmet på for de fleste. Det var ikke noe gøy. Flere jeg har blitt god venn med dro og jeg kommer til å savne dem veldig masse.

Heldigvis skjer det morsomme ting her ofte. Fredag var jeg på farm work på ettermiddagen og da gjetet vi sauer, kuer og hester. Det var svært artig. Fredag er dagen newbies kommer og vi har en spøk. Denne gangen ville vi skremme dem og latet som vi måtte gjøre noe med en vill Leopard. Mange av oss hadde masse donkey blood på oss og vi så helt skadete ut. Vi latet også som det og det var veldig gøy. De ble redde og vi hadde det morsomt! Avslørte det tilslutt da og gikk og la oss.

Skrevet av kjercel 03:03 Kommentarer (0)

And the Snoobabs do their best

Mel: "You're The One That I Want"

You better work hard
'cause Marieta says
And the Snoobabs do their best
You better shake hard
Donkeys need their milk
And Audrey wants our love
Yes she does 
and the meetcats need it too

Ref: You're the reason we work
Snoobabs, Snoobabsbab
Uu, uu, uu, Snoobabs 
The ones That we feed
Snoobabs, Snoobabsbab
Uu, uu, uu, Snoobabs 
The reason we smell
Snoobabs, Snoobabsbab
Uu, uu, uu, 

And Betty gets an extra meal

Our mice escape 
And the rats they mate
But we love Them anyway
You better cut fast
'cause it takes some time 
And the jackals stat away
Yes they do,
Tammy and Zenzie do it too

Ref:....

And Jaco gets an extra smile

SNOOBABS!

Skrevet av kjercel 02:36 Kommentarer (0)

How to Play with leopards

Nå har jeg skrevet ganske mange ganger at jeg liker å være med leopardene og å leke med dem. Noen lurer kanskje på hvordan man leker med dem og hva man skal gjøre. Det første jeg kan si er at man bør ikke være alene med dem dersom de er playful. Har vært alene med dem, men da var det sol og de bare lå og slappet av.

Det perfekte vær for å leke med leopardene er når det ikke er altfor varmt. Rett før det skal begynne å regne er ganske greit. Man bør ikke være der når de spiser eller rett før de skal få mat. Egentlig er det ganske greit å ha en eller flere gutter der også, grunnet at de er ganske tøffe. Det sies at "Harnas is not for sissies" og det er svært sant når det kommer til leoparder. Er som sagt veldig gøy å leke med dem og man kan ikke være redd for å få noen scratches eller bitt. Klørne deres er spisse og når de sitter godt fast i huden er de litt vanskelige å få ut og man må gjerne hjelpe litt til med hånden. De biter og klorer deg ikke for å være slem, bare for å leke.

Vi har noen leker der inne og man kan leke med dem som de er vanlige katter. Dog bør man være litt mer varsom. Det er også artig å sette seg ned, for da kommer de gjerne og hopper opp på ryggen og skuldrene dine. Det er veldig koselig og søtt, helt til de begynner å bruke tenner og klør. Noen løfter dem også opp, men det har ikke jeg prøvd. 

En av grunnene til at man bør være mer enn en person er at da kan de andre watch your back. De sniker seg gjerne frem for å ta deg og det kan være greit med en forvarsel. En gang var plutselig tre stykker på Mark og det var litt skummelt. Heldigvis var vi flere der da og kunne hjelpe til med frigjøringen. Kattedyr kan også hoppe langt og noen ganger hopper de fra en plattform og langt utover. En hoppet for å ta meg en gang, men landet bare på skoen haha, det var gøy. 

Lekene er litt forskjellige, men en bra leke er et langt tau med en greie i hver ende. Den er veldig populær, noe også gensere og andre ting de får tak i er. Det er gøy å hive den ene enden av leken opp i treet, da vil de enten hoppe opp for å ta den eller klatre opp i treet. 

Håper dere nå har fått et litt grundigere inntrykk av hvordan det er å leke med leoparder. Er der inne så og si hver dag nå, så begynner å ble ganske god nå. Leoparder er fine dyr.

Skrevet av kjercel 02:35 Kommentarer (0)

Song Practise

I dag har også vært en veldig fin dag faktisk og det er bra. Startet dagen med Food Prep og i dag renset vi vannhullet til Penta and Pepino, sjakalene. Det er en ganske slitsom jobb, men vi hadde det gøy underveis, så da gjorde det ikke noe. 

Vi var ferdig veldig tidlig og gikk derfor for å leke med leopardene. Det var gøy som vanlig og i dag var de også playful. Surret rundt og lekte med dem og noen klatret opp i trærne og lekte der og sånt, moro. Satt også og slappet av og snakket der og det var veldig greit å gjøre, veldig fint. Hyggelig interaction med leopardene og mennesker. Lunsj i dag og som vanlig og i pausen lagde vi ny sang til Snoobabs. Woho det var gøy! Til "You're the One That I Want" fra Grease. Skal skrive teksten senere, den ble veldig bra. Vi lagde en dans også og hadde det supermoro underveis. Snoobabs er best.

I dag skulle alle se på Atheno, geparden, løpe. Vet ikke hvorfor alle skulle, men vi trasket iallefall avgårde og så på han løpe. Det var fascinerende å se han løpe så fort. Da vi kom tilbake gikk vi igjen inn til leopardene. De ble mer og mer playful og tilslutt tok den ene salto fordi jeg dyttet han. Haha det var veldig moro. De angriper alltid Mark, det er rart, men det er svært artig å være med leopardene, de og marekattene er favorittene mine her. Matsomi, Hellboy, Igaba og Matla er våre søte og morsomme lekekamerater.

Fredag er dagen vi får nye newbies. De var 9 stykker og vi tok dem imot ved å lure dem til å spise millipop, bavianmat. Var gøy å lure dem, men begynner å bli litt lei av den spøken. Newbiesene virket hyggelige de, snakket ikke så mye med dem i dag. Dagen i dag har som sagt vært veldig bra og jeg har kost meg masse. Menneskene her er så hyggelige og enkle å snakke med. Natta da for i dag.

Nå skriver jeg dagen etter og det er lørdag. Dagen i dag har vært helt vanlig, grei nok det:):) endte veldig artig. Begynte med at vi gikk i samlet flokk til frokost grunnet diverse greier. Var toast i dag og det var godt. Så var jeg på food prep igjen som vanlig haha. Renset et lite vannhull, ellers bare rutiner som vanlig. Forresten var jeg på cow Milking og det var jo litt artig da, melket kuer haha. Litt vanskelig men.

Pausen gikk med til lunsj, kos med leopardene og bare å slappe av generelt. Var på baboonwalk i ettermiddag. Har jo fortalt om det før, men det er gøy. Vi kom tilbake ganske sent og rakk akkurat å dusje før barbeque Night. Det vil si at vi griller maten, navnet tilsier vel kanskje det. Har fått tre newbies og en som kom tilbake fra andre greier. Nå er vi altså 14 stykker. Det er sykt. FOR mange. Veldig god mat i dag, spesielt brødet, namnam. I dag hadde vi dishes. Dishes etter middagen er alltid veldig gøy og høydepunktet på dagen. Vi bruker denne tiden til song practise. Prøvde å lære sangen vår til newbiesene. Danset og sang og stemningen var tipp topp inne på kjøkkenet. Høres kanskje ikke så gøy ut, men vi har det veldig gøy med det. Superbra. I morgen skal både Céline og jeg på special fence patrol og må stå opp tidlig, så natta! Savner jo dere der hjemme og da. Håper store og små koser seg i snøen og har det fint i kalde Norge. Og til de som reiser, håper dere har the time of your lives!

Skrevet av kjercel 02:35 Kommentarer (0)

(Innlegg 21 - 30 av 41) « Side 1 2 [3] 4 5 »