Reiseblogg fra Travellerspoint

A Good Day

I dag har vært en veldig bra dag! Første aktiviteten jeg hadde var farmwork, noe som i seg selv ikke er veldig spennende. Likevel var det bra. Først skulle vi få noen villhunder inn i et bur. Trengte en til å hjelpe og de sa at "the Brave One" skulle komme. Bare gikk jeg haha, ikke noe stort, skulle bare feste noe kjøtt inne i buret. Litt artig likevel da. Vi kjørte dem til en annen innhegning og plukket også litt benrester derfra. Skulle tilbake med burene, men på veien måtte vi ta et stopp. Vi skulle nemlig få en donkey inn i en annen innhegning. De er nokså store og det car to av dem. Kun den ene skulle flyttes. Alle sammen gikk ut av bilen for å hjelpe, men alt tok veldig lang tid og tilslutt ble Johan utålmodig. Hahaha endte med at han nesten red på eselet og ble slengt rundt. Så svært morsomt ut og alle lo. Tilslutt startet ordentlig farmwork og vi bare tok opp noen planter og masse dritt. Veldig slitsomt pga varmen.

I pausen var det som vanlig lunsj. Lekte også med leopardene i dag og hadde det kjempegøy. De var veldig playfulle i dag fordi det ikke var stekende sol da. Det vil si at de var helt gira og glad i å leke. De angrep alle og var så søte og morsomme. Tre stykker var på Mark på en gang og de var litt voldsomme. Likevel veldig artig! Søte dyr.

På ettermiddagen var jeg på Food Prep og vi ble veldig raskt ferdig. Alt begynner å gå så fort nå, i og med at vi har kommet godt inn i rutiner osv. I tillegg var ingen newbies med i dag. Etterpå var jeg mer med leopardene. En satt faktisk på ryggen min og det var veldig hyggelig. Har bilde som kommer en eller annen gang.

I kveld var Lapa Night woho. Temaet var Flower Power og alle var gira. God mat og drikke og alle hadde det veldig gøy. Blir veldig God stemning denne kvelden og de fleste storkoser seg. Når alle teamene fremfører sangene sine blir det bra og alle er glade. Etterpå gikk vi til bonfire og hygget oss der. Mark, teamleaderen vår, hadde på kjole, og det var hahaha kjempegøy. Alt i alt en veldig fin kveld!

Nå er det en ny dag. For øyeblikket sitter jeg med to marecats som sover på fanget. Var på food prep denne formiddagen og ble ferdig svært tidlig. Matet faktisk kattene for første gang, rart jeg ikke har gjort det før. Frokosten i dag var trist, i dag dro nemlig ca 11 stykker. Tre av dem var fra Snoobabs. Var trist å si adjø til så mange hyggelige mennesker. Nå får vi holde ut med masse dansker haha. Neida, de er faktisk hyggelige, ihvertfall de fleste av dem. Også er det artig og fascinerende å høre hvor morsomt språket er. Jeg skjønner faktisk ganske så mye, spesielt når de snakker sakte. Det er litt artig.

Ser spørsmål om hva vinnerbildet het. Tror det var i den kategorien Céline vant, og det var et bilde av Mark og en Leopard. Tror det het Cuddling eller lignende.

:)

Skrevet av kjercel 03:31 Kommentarer (1)

Snoobabs

Vi har en annen sang også. Er melodien til den sangen i snøhvit med de dvergene.

Hi ho hi ho
It's off to work we go
We feed and clean
Smile inbetween
Hi ho hi ho

The Snoobabs do their best
For Milla and the rest
Our mice escape
The rats they mate
Hi ho hi ho

The meetcats like to peek
And then they scratch your cheek
And Audrey loves
To hear our song
So come and sing along

Skrevet av kjercel 09:04 Kommentarer (0)

Lucas of the Day

Nå husker jeg ikke akkurat hvilken dag jeg skrev sist eller hva jeg skrev om. Så får vel skrive om hva jeg drev med i dag og slikt. Nå har vi fått 4 newbies på gruppen vår, alle sammen er danske. Mark, teamlederen vår, er også dansk og nå har vi et overtall av dansker på gruppen vår. Dansker er hyggelige de, så fint nok det, er bare litt rart plutselig å få mange nye. På torsdag drar tre stykker fra Snoobabs og det blir trist og vi gruer oss. 

I dag var jeg på food prep på formiddagen. Jeg er egentlig ganske glad i food prep og synes det er veldig greit, grunnet av man vet hva man skal gjøre og faktisk ha noe man kan holde på med hele tiden. Var to oldies og vi viste da newbiesene hva de skal gjøre og sånt. Vi renset også Penta og Pepino (sjakalene) sitt vannhull. Det vil si at vi tømmer ut alt vannet som er i hullet, for deretter å bære store kanner med vann dit. Er en ganske slitsom jobb, men altså det må jo gjøres, så det funket fint. Deretter fant jeg ut at jeg skulle hjelpe de som drev med farmwork for å være hyggelig. Dette resulterte at jeg fikk en ny nominasjon - Lucas of the Day. Haha woho, er jo artig det da, men må ærlig si at Daniel er favoritten min.

Pausen i dag var egentlig litt kjedelig og uinteressant. Først leverte vi bilder til fotokonkurransen på facebook. Kategoriene er Funny, storytelling og best. På storytelling leverte jeg et der en Leopard drakk av en flaske. På best ble det to søte marekatter. Min favoritt var det jeg leverte på Funny var der Mark bar en donkey. Har sikkert skrevet om det før, men det er noe av det morsomte vi gjør hver dag. Vi får inn donkeyene og strutsene. Varierer hvordan vi gjør det, men noen ganger bærer vi dem. Jeg har faktisk båret en struts, noe jeg er veldig stolt over. Hahaha er så gøyalt og veldig morsomt. Ellers bare surret vi rundt.

På ettermiddagen var jeg på interaction med de tamme caracalsene, noe som var litt kjedelig grunnet at de bare lå der. Men var jo avslappende. Etter dette skulle alle sammen gå på baboon walk med ca 18 bavianer. Vi ventet ca en halv time, men det endte med at alt ble avlyst fordi alt tok så lang tid. Jaja, vi får vel gjøre det en annen dag istedenfor.

Nå er det en ny dag og jeg har nettopp kommet tilbake og tatt en dusj. Snart er det middag og jeg er litt sulten.  Himmelen er fin og blå og man kan høre små lyder utenfor. Ligger på sengen og skriver. Alt er egentlig nokså behagelig nå. Dagen har også vært bra, bortsett fra et trist innslag. Enda et av eselene våre døde. Vi vet ikke hvorfor enda, men det var ihvertfall trist. Det skal bli gjort en autopsy av henne og jeg håper vi får vite hva som skjedde. 

Den første delen av dagen var jeg på food prep og tiden gikk fort som vanlig. Vi fikk gjort alt vi skulle og også renset et vannhull. I dag har Snoobabs dishes og vi vasker og holder på. I pausen var det avslapning og interaction med ulike dyr. Den andre aktiviteten jeg hadde i dag var ridning. Det var faktisk ganske artig og vi red en tur rundt omkring. Svært varmt i dag, men likevel hyggelig. Er også veldig stjerneklart om dagen og vi kan se Mars og Jupiter.

Fotokonkurransen ble avgjort i dag og Céline vant woho. Gratulerer. Så nå har hun dratt avsted til noe som er kalt Dam House. Vet ikke helt hva de driver med der, men de skal sove over og ha det hyggelig. Så det er bra.

Nå er det middag!

Skrevet av kjercel 08:45 Kommentarer (1)

We're oldies now

Begynner innlegget med å si at jeg ble faktisk Daniel of the Day pga det jeg fortalte om caracalsene. Hahaha gøy. Moro.

Vi har også en aktivitet som er interaction med de ulike dyrene. Det blir veldig forskjellig, avhengig av hvilket eller hvilke dyr man blir satt på. Når jeg skriver denne delen av innlegget er jeg på interaction med to sjakaler som heter Penta og Pepino. Vi har dem og mater dem derfor hver dag. At jeg skriver på telefonen nå sier kanskje sitt, de er ikke så interesserte i nærkontakt. Sitter derfor på bakken og slapper av og de ligger et par meter bortenfor og gjør det samme. Penta kom bort og snuste på meg isted. Prøvde å ta skolissen min og slikket meg litt på fingeren, så det var hyggelig. Tok ikke med meg bok, så jeg får bare sitte og slappe av.

Tina lurte på om jeg kunne skrive om maten jeg får her, så får vel gjøre det da. Vi har tre måltider gjennom dagen. Frokost er 07.00, lunsj er 12.00 og middag er 19.00. Frokosten er ikke veldig spennende, spiser gjerne grove corn flakes og lignende, brødet er nemlig ganske tørt. 
Lunsjen varierer fra dag til dag. Vi har fått pannekaker med kjøttdeig, pasta, varme brødrundstykker med tunfiskgreier og mer, men husker ikke hva. Som oftest er det godt heldigvis, men er ikke overdrevent mye mat.
Middag er forskjellige ting også, men vet ikke hva jeg skal kalle de ulike tingene. Har fått kylling en dag, og noe som lignet på lasagne med potetmos, fisk en dag. Tja, så maten er god.

Hver onsdag er "Lapa Night". Da Spiser man et annet sted enn vanlig og det er god mat osv. Hver gang er et tema, denne gangen var det indianer. Vi hadde derfor fjær i håret og striper og de mest indianeraktige klærne vi fant. Maten var god og vi fikk også dessert. Det var veldig hyggelig. Hvert team har også en sang, og i dag fremførte alle den. Sangene er fengende og de fleste kan alle, så stemningen er god og det blir veldig hyggelig. Kan skrive sangen vår her. Melodien er den "manamana dududuruduru
Manamana dudurudu"
Alle skjønner nok ikke hvilken melodi jeg mener, men noen gjør nok kanskje det.

"Snoooobabs
Snoooobabs
Manamana we are the Snoobabs
Manamana but we feed mice
Manamana we feed the donkeys
Not Chloe, but Tammy and Sanzie
And mama Betty she gets twice"

Det er bevegelser og sånt også, så det er moro og fengende.

Tante Kirsten lurte på om jeg kunne fortelle litt om hvorfor dyrene er her. Det klassiske og mest vanlige er at noen har drept moren og deretter funnet ut at hun hadde avkom. De kontakter derfor gjerne Harnas og de kommer og henter dem. Dyrene blir da oppfostret her og etterhvert som de blir eldre, blir de trent for å slippes ut i det fri. Aller helst helt fritt, men noen også til en annen farm som har større innredninger. Noen dyr har blitt prøvd å slippes løs flere ganger, men de har bare kommet tilbake og da blitt der.
Andre dyr er skadet pga ulike ting. Noen caracals og en sjakal har kun tre bein, og en løve er lam i halve kroppen. En ape er blind. Disse kan naturlig nok ikke slippes i det fri, de ville aldri overlevd.

Blir veldig lange innlegg her, men nå skriver jeg litt ulike ganger og poster når det passer seg. Det jeg skriver herfra er en annen dag enn det jeg skrev før. I dag har jeg vært på walk med bavianer og food prep.

Baboon walk var veldig artig, vi hadde med fire små bavianer. De satt på oss og hoppet på hodet vårt og mye annet rart. Har også vært mye med marekatter i dag, de var veldig søte og sovnet da jeg holdt dem.

Ny dag igjen. I går var jeg på food prep hele dagen og det var bra det, bortsett fra at det begynte å regne veldig mye på slutten og vi ble klissvåte. Heldigvis er det bare å tørke klærne igjen da, så det går fint.

Nå har de nye menneskene kommet, noe som betyr at vi nå er oldies. Det er jo bra det og det virker som at de er hyggelige. Tja, nå håper jeg at internett fungerer

Skrevet av kjercel 03:13 Kommentarer (1)

Småting

Om jeg kan skrive om hyttene ja. Jo, vi bor altså fire i hver hytte. Bor med Céline, en jente fra Molde og en fra Slemmedal. Hyggelige. Er ganske fine hytter. De har blikktak, så man hører veldig godt når det regner, men det kommer kun skurer noen ganger innimellom. Veggene er slags skyvevegger i tillegg til myggnetting. Så om dagen skyver vi de opp for å lufte. Hver dag blir det kostet og vasket litt for støv, så det er behagelig. Ganske lytt, så man hører godt hva som sies både inni og utenfor.

Det er ikke bad i hytten, men er do og dusj litt bortenfor. Helt fine doer, ikke utedoer, men vanlige. Dusjene er i 8 avlikk, men man bør ikke dusje for mange pp en gang, da blir det lite trykk, men går helt fint.

Baren i The Village, der vi bor, er åpen hver kveld. Kan kjøpe diverse kald drikke og sjokolade. Cola light, men det går fint uten Pepsi Max hehe:) pg på gården er en bar som er åpen hele tiden. En liten butikk som et åpen noen ganger i uken, der man kan kjøpe vaskepulver og sjokolade osv har vi også.

Nå kan jeg ikke skrive mer, fordi snart møte klokken 3. I dag skal vi noen på gruppen gravlegge et esel som het Cactus. Han var syk og det var trist at han døde. Vi har lagt et slags kors med navnet på, som vi skal sette opp. Stakkar.

Skriver mer senere!

Skrevet av kjercel 04:10 Kommentarer (2)

Daniel of the Day

Hver dag har vi to "nominasjoner" som deles ut, Lucas of the Day og Daniel of the Day. Lucas er til en som har gjort noe bra eller hyggelig eller fint for noen andre osv. Daniel er for en som har gjort noe dumt eller surret eller en slags tabbe. Ingen av de er seriøse, bare for moro. Her om dagen gjorde jeg noe morsomt som jeg godt kunne fått Daniel for. Dere fra barnehagen vet jo jeg er glad i det navnet, så det er jo litt morsomt.

Vi skal mate to ville caracals i en innhegning et lite stykke unna gården, så man må gå ca 5-7 minutter. I går ville jeg gjøre det og trasket bort dit med en bøtte med kjøtt. Jeg kom til det jeg trodde var innhegningen og begynte å rope Tammy and Sanzie, det er det de heter. Caracals er ganske aggresive og pleier å komme bort med en gang og frese. Nå var det ikke noen som kom bort og jeg ble litt bekymret. Da så jeg at porten var litt åpen og jeg lurte på hva i all verden som foregikk. Ropte og gikk inn i innhegningen osv, men ingenting skjedde. Plutselig hørte jeg en hvesende lyd, snudde meg rundt og så caracalsenr på den andre siden av gjerdet. Prøvde å lokke dem frem uten hell og var helt sikker på at de hadde rømt. Ble nokså stresset og løp over savannen for å finne teamleaderen vår Mark. Han var sånn "oh shit, what to do, we have to find Johan." Johan er en leder her. Céline og en annen prøvde å finne han, imens jeg og Mark løp tilbake til innhegningen. Vi kom dit og jeg stoppet ved porten. Det var da vi merket den store feilen. Han spurte hvorfor i all verden hev du kjøttet her, vi hiver det der borte. Han gikk dot han mente, og det var innhegningen ved siden av. Hahaha, så jeg hadde hevet feil og laget oppstyr for noe som var bare tull. Det var veldig morsomt og vi bare lo av det. Heldigvis rakk vi å stoppe Johan før han kom ut med hele redningsmannskapet. Haha, dette var veldig gøy.

Vi gjør mange andre morsomme ting også. En av Snoobabs sine oppgaver er å slippe ut og sette inn 3 eseler og 4 strutser hver morgen og ettermiddag. Ut går fint, men inn har blitt en stor utfording. De vil nemlig absolutt ikke inn i burene sine. Det ser veldig rart ut, for vi må nemlig løpe etter dem og fange dem og masse rart. Og strutser er faktisk litt skumle. I går gjorde jeg, Céline og Mark det. Først spurtet vi rundt og prøvde å få dem inn, men endte med at Mark måtte bære alle sammen. De er jo store dyr, så det ser ganske komisk ut. I går var det flere turister der, noe som gjorde det enda bedre. Sånne morsomme ting skjer altså hele tiden, så vi gar det ihvertfall gøy her!

Klarer dessverre ikke å laste opp bilder:( Internett er for rart og treigt.

Skrevet av kjercel 03:59 Kommentarer (0)

De første dagene

Ok, vet ikke hvor jeg skal starte, er ganske mye jeg kan skrive og fortelle. Vi er ihvertfall på Harnas nå (gården) og har Internett. Har kjøpt sånn greie, så vet ikke hvor lenge det varer eller hvor raskt det går, finner vel det ut nå!

Vi kom hit fredag ettermiddag, etter å ha kjørt fra Windhoek i et par timer. Både på fin vei og på en humpete. Veldig fint her i Namibia, fin natur og ikke like mye mennesker og trafikk som det var i Ghana. Kom hit og fikk diverse info. Og hytter. De er fine, er fire i hver, men med hylller i mellom to og to, så er litt "privatliv", noe som er veldig greit. Er svært mange nordmenn her og veldig mange hyggelige. Også noen fra andre land, de fleste er veldig snille heldigvis. Vi fikk beskjed om å lage et bål, så da gjorde vi det. Jeg og Céline og et par andre fikk det til og det ble bra. Så møtte vi de andre frivillige, "oldies", noe msn blir etter en uke. De kom i en gruppe og så kjempeslitne it og haltet, bandasjer og blod overalt. Vi ble litt redde osv, de var angrepet av geparder osv. Senere på kvelden avslørte de spøken, man blir som oftest ikke ordentlig skadet:) litt småkloret og bitt innimellom blir man jo da, og Torner som sitter fast i huden, men det er ikke så farlig. Dette innlegget blir langt føler jeg. Vi hadde middag og så litt hygge ved bordet. Så la vi Oss til å sove til lyden av løvebrøl, eksotisk og annerledes. Vi ser også gnuer og springbucks som trasker rundt nokså nær der vi bor. Sovetid.

Den første dagen fikk vi masse informasjon og rundtur og så alle dyrene osv, mye å se og få med seg! Er fire grupper som har ansvar for ulike dyr. Gruppene er Crocs, Owls, Hound Dogs og Snoobabs. Céline og jeg ple plassert på Snoobabs noe som virker bra. Vi har ansvaret for mus, rotter, katter, hamster (haha for de men), to caracals, marekatt og babyer, andre marekatter, eseler, strutser, en blind ape, ville caracals. Glemte kanskje noe, skriver mer etterhvert da. Caracals er forresten noe som ligner på gauper, vet ikke norske navnet, men de er aggresive.

Det er ganske mange aktiviteter man kan og skal gjøre i løpet av dagen. Food prep gjøres hver dag, det vil si at man kutter opp og klargjør mat til de ulike dyrene og mater dem. Noen skal ha en gang, andre to ganger og et dyr skal ha tre ganger. Man renser også burene for dritt og skifter vann i vannhullene et par ganger i uken. Man gjør også diverse annet under food prep og det er bra. Msn gir blant annet eselene melk på flaske, de er søte, så det er artig.

Er også mange andre aktiviteter man gjør hver dag, så man melder seg på diverse hver morgen. Lederne har morgenmøte, kommer til oss og vi får bestemme hva vi skal. Er blant annet walks med ulike dyr. De man vanligvis gjør det med er 2 skadete caracals, Dolce and Gabbana (to leopardbabyer), Atheno (liten gepard) og 4 små bavianer. Ellers må noen melke kuer, drive med hester, research, tracking, tour osv. Kan skrive mer om det når jeg har vært på de ulike aktivitetene.

Hittil har jeg vært på walk med Atheno og hestene. Med Atheno var spennende. Han er veldig søt og liker å kose og leker. Maler som en katt og biter i håret. Veldig søt! Vi fikk han inn i buret og kjørte avgårde til en innhegning. Slapp han ut der og han trasket rundt og vi fulgte etter og så på. Etterhvert la han seg under et tre og slappet av. Vi satt også og slappet av og det var behagelig. Til slutt sovnet han og var veldig søt. Var litt vanskelig å få han inn i buret, men vi fikk det heldigvis til tilslutt!
Hestene var ikke like spennende, vi bare striglet dem. Men må jo gjøres det også.

Fra 12-15 ca har vi fri. Lunsj er 12, og det er egentlig ganske god mat her faktisk. Middagen også. I fritimene kan man gjøre hva man vil, gjerne være litt med dyrene. Gå inn i apeburenr og leke med dem eller kose med Atheno, geparden. Mange andre og, men vi har ikke vært med så mange enda. Man kan også sove ute med ulike dyr, noe vi skal gjøre etterhvert, blir artig. En annen aktivitet man har hver dag er fence patrol, det vil si at man kjører rundt gjerdene osv og ser på om det er hull og sånt. Tror jeg skal gjøre det i morgen. Man må stå opp litt tidligere, men tidlig uansett. Frokost er klokken 07.00 haha. Er fordi det er kjøligere og morgenen.

Nå gar jeg skrevet ganske mye, noe interessant og noe som sikkert bare er kjedelig. Kunne ha skrevet mye annet også, men det blir en veldig lang tekst. Kanskje jeg kan skrive litt oftere. En litt morsom ting er å få inn strutsene og eselene i burene hver ettermiddag. De vil absolutt ikke og vi må løpe etter dem, spesielt strutsene. Ser ganske morsomt ut! Men de er litt skumle. Eselene må vi dra etter ørene stakkar.

Nå har jeg ikke oversikt over hva jeg har skrevet. Men det har tydeligvis vært noe i norske nettaviser om en norsk frivillig her som ble angrepet av gepard og blabla. Det er sterkt overdrevet, hun fikk et lite klor i fingeren og benet, så ingenting å bekymre seg for! Vi har også lært masse for å passe på oss selv og være trygge. Skriver mer senere da:)

Forresten er det veldig hyggelig å få meldinger av dere, bare å sende, koster ikke mer enn i Norge.

Skrevet av kjercel 03:56 Kommentarer (4)

Dagen før dagen

Da var tiden for avreise snart kommet og vi drar i morgen. Jeg har ikke vært syk på 4-5 år, men klarte selvfølgelig å bli syk i går, måtte jo skje. Nå føler jeg meg heldigvis bedre og ting begynner å falle på plass. Å pakke sekken viser seg å være enda vanskeligere enn jeg trodde det skulle bli. Har allerede måttet ta ut noen ting og får fortsatt ikke plass. I tillegg er det vanskelig å få den på ryggen. Men det skal vi få til!

Ellers er jeg spent på å dra, men det går ikke ordentlig opp for meg enda. Kom et skritt nærmere å skjønne at vi skal dra på fredag, da jeg sa hadet til alle i barnehagen. Det var veldig trist og jeg gleder meg til å se dem igjen. 

Da gjenstår det vel bare å si god tur til oss, om 25 timer sitter vi på flyet. Skal skrive her så ofte jeg kan, men de 6 første ukene aner jeg ikke hvor mye Internett vi kommer til å ha!

Snakkes da dere

Skrevet av kjercel 07:01 Kommentarer (2)

Forberedelser

Nå nærmer det seg

Kunne ha skrevet noe på denne bloggen hver dag, men det ville ha blitt lite interessant og unødvendig. Det er jo reisen som er det spennende, forberedelsene er ikke like morsomme å lese om. Likevel vil jeg skrive litt for å fortelle hvordan situasjonen er nå. Jeg trodde at Céline og jeg skulle skrive blogg sammen, men hun har lyst til å ha en egen blogg, og det er helt greit det, derfor kommer denne bloggen bare til å bli skrevet av meg, Kjersti. Da får vi skrevet det vi vil uten at den andre trenger å bry seg, og det er bra.

Nå som reisen begynner å nærme seg, må også forberedelsene begynne å bli gjort ordentlig. Derfor har den store haugen av klær på gulvet krympet litt og ting begynner å ta form. Legger ved et bilde av klærne jeg skal ha med, men vet at noen ting kommer til å endre seg og jeg kommer til blant annet å ta med en bukse og en genser som ikke ligger på dette bildet. Ellers tror jeg jeg har kjøpt alt jeg skal til reisen bortsett fra solkrem og malariapiller, som jeg skal kjøpe til uken.

Et tips til en side der man finner masse hosteller i Sør- og Mellom-Amerika er www.bambaexperience.com, i tilfelle noen som ser på denne bloggen leter etter hosteller. Vi har ikke bestilt noe gjennom der, men det er fordi vi ikke skal bestille noen hosteller på forhånd, vi tar det litt som det kommer, grunnet blant annet at vi ikke vet hvor lenge vi skal være hvert sted.

Legger også ved en link til gården vi skal være på i Namibia, det kan jo hende at noen er interessert i å lese om stedet eller se bilder. http://www.harnas.org/ Det ser iallefall veldig fint ut der! Nå tror jeg også at jeg har printet ut alt jeg skal og ting begynner å ordne seg sakte men sikkert. Pakkingen begynner å ta form

Pakkingen begynner å ta form

Skrevet av kjercel 05:28 Kommentarer (0)

Reiserute

En oversikt over hvor vi skal reise

Klokken 17.10 1.februar 2012 begynner vår fire måneder lange reisen. Vi mellomlander i London etterfulgt av Johannesburg og ender tilslutt opp i Windhoek, Namibia. På flyplassen der skal vi bli hentet av Go X-plore, organisasjonen som organiserer de neste 6 ukene av livet vårt. Disse ukene skal vi tilbringe på gården Harnas, på et prosjekt som i Norge kalles Noahs ark. Gjennom navnet kan man vel gjette at vi skal arbeide med ulike dyr. Vi ankommer altså Windhoek og plukkes opp av noen mennesker som tar oss til et hostell der vi skal sove en natt. Dagen etter kommer en 3 timers lang busstur som tar oss til Harnas.

Etter disse 6 ukene har datoen blitt rundt 13.mars, jeg er ikke helt sikker på datoen, men noe rundt her. Da er det tid for neste etappe på reisen. Denne etappen består av en organisert gruppetur på 13 dager, som begynner i Windhoek og ender i Cape Town, Sør-Afrika. På denne turen skal vi se og oppleve mye rart, blant annet noe som er kalt sandboarding, altså aking eller noe sånt i sanden. Den blir moro!

Vi ender opp i Cape Town der vi skal oppholde oss i 4 netter, da er planene å se blant annet Robben Island og slappe av. Vi får se hva tiden bringer og hva vi finner på. 29.mars forlater vi Cape Town til fordel for et fly til Johannesburg. I Johannesburg blir vi et par timer før vi flyr videre til Sao Paolo, Brasil, og del 2 av reisen vår har begynt. Vel, vi tar en liten flytur til og kommer oss til Rio de Janeiro klokken 22.35. Da har vi bestilt et hotell, Hotel Americano, for å være presis. Det er ikke det beste hotellet man kan oppdrive, men vi får det nok fint.

I Sør-Amerika skal vi på en hop-on-hop-off busstur som heter «Samba to Inca Ways». Den starter i Rio de Janeiro og ender i Lima, Peru. Noen høydepunkter på turen er Foz de Iguazu, Macchu Picchu og Amazonas. Vi hopper altså av og på bussen og blir så lenge vi vil vært sted. Lite her er planlagt, men vi vet at vi må være i Cusco 10.mai, for 11.mai drar vi på en tre netters lang utflukt til Amazonas. 16.mai skal vi begynne å gå Inca Trail, en 4 dagers lang tur der vi går i fotsporene til Inkaene og ender opp med å se Macchu Picchu i fin soloppgang.

29.mai sitter vi på et fly fra Lima som stopper i Madrid og Dusseldorf, før det omsider lander i Oslo, Gardemoen. Da er turen over og vi kan reflektere og tenke over hvor mange rare ting vi har gjort! Dette ble kanskje et ganske langt innlegg, men da vet dere iallefall sånn grovt sett hvor vi skal!

expedition-machu-picchu

expedition-machu-picchu

Skrevet av kjercel 10:47 Arkivert i Norge Kommentarer (0)

(Innlegg 31 - 40 av 41) « Side 1 2 3 [4] 5 »